wie – Menno Heerma van Voss

Menno staat al jaren grote en kleine ondernemingen bij met betrekking tot intellectueel eigendom, (vergelijkende) reclame, e-commerce, ICT, privacy en consumentenrecht.

Menno is een doorgewinterde procesadvocaat met meer dan 20 jaar ervaring bij gerechtelijke colleges en de Reclame Code Commissie. Ook heeft hij ruime ervaring met verschillende commerciële contracten, zoals licentie, distributie en R&D overeenkomsten.

Voordat hij KEENON oprichtte, werkte hij bij Baker&McKenzie en was hij partner bij de IE&ICT-niche kantoren SOLV en Ventoux.

Regelmatig publiceert Menno en geeft hij colleges, lezingen en cursussen. Zo doceert Menno sinds 2019 het vak Privacy law (minor en MBA) aan de Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam) en het vak IE contracteren & mededinging voor de Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigden van de BMM.

Menno is lid van verschillende vakverenigingen, waaronder de VIEPA, BMM, Vereniging Privacyrecht en Marques waar hij co-voorzitter is van Marques’ Anti-counterfeiting & Parallel Trade-team is.

Menno staat als advocaat ingeschreven bij de Nederlandse orde van advocaten en heeft intellectueel eigendomsrecht als hoofdrechtsgebied geregistreerd in het rechtsgebiedenregister. Daarvoor is hij verplicht ieder jaar tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

voss@keenon.nl
+31 6 5353 8737